Kata adózás egyetemi tanárként

Kata adózás

Egyetemi tanárként nem gondoltam volna, hogy valaha érdekelni fog engem a magánszféra, hiszen több mint 15 éve csak és kizárólag az egyetem az életem. Azonban nemrég felkeresett egy barátom, hogy lenne egy fantasztikus ötlete, amelyhez a segítségemet kérné. Egyrészt egyetemi tanárhoz is szüksége van a projektbe, másrészt a kata adózás ismeretével nekem eléggé nagy előnyöm van más tanárokhoz képest.

Kata adózás érdekes projekthez

Komolyan elgondolkodtam azon, hogy végre kitörhetnék az „unalmas” egyetemi tanár szerepkörből és végre kipróbálhatnám magam milyen is a nagybetűs vállalkozói szféra és hogy a kata adózás hogyan is működik a valóságban. Mert az egy dolog, hogy jó pár évvel ezelőtt megtanultam minden csínját-bínját, de azért ezt gyakorolni a valós életben az egy teljesen más tészta.

Kata adózás egy BT-ben

A barátom elmesélte, hogy mi is lenne a projektjének a lényege. Gyakorlatilag egy olyan oktató programot fejlesztett ki egy nagyon profi programozó csapattal, akik ilyen fejlesztésekkel foglalkoznak hosszú évek óta és egy olyan szakemberre van szükségük, akik a kata adózás alapjaival tisztában van. Én pedig tökéletesen megfeleltem mind a két kritériumnak, így szívesen ajánlottam fel a munkámat a csapatnak. Természetesen nagyon fontosnak tartottam, hogy tisztázzuk le a foglalkoztatásom feltételeit, mert anélkül nem vágok bele semmibe inkább.

Elég jó csomagot ajánlottak fel, hiszen én csak kültag leszek a BT-ben és azonkívül, hogy a kata adózás alapdolgait intézem nem lesz pénzügyekhez más közöm, miután az én egyetemi tanári pozícióm, az inkább a matematika és közgazdaságtan, de maga a projekt pont erre a kettőre épül. Alig vártam, amúgy hogy kiélhessem a tanári képességeimet egy ilyen szintű fejlesztésben és, hogy a diákjaimon majd ki tudjam itt próbálni mire is képes ez az applikáció.

Hiszen az internet és applikációk világában élünk, ezért a kata adózás mellett elengedhetetlen, hogy olyan friss és valós tudással vértezzük fel a diákjainkat, akik ezekhez a módszerekhez is tökéletesen értenek. A munka nagyjából tartalmazott kata adózás és társaival kapcsolatos munkákat is, amelyek révén legalább fel tudtam frissíteni a tudásomat és egyre jobban éreztem magam attól, hogy a napi rutinból kitörve részt vehettem egy új és csodálatos applikáció fejlesztésében. Elmondom őszintén, hogy lassan jobban élveztem az új, magánszektorbeli munkámat.

Természetesen azt is megbeszéltem a csapattal, hogy amennyiben a projekt sikeressége igényli azt, hogy folyamatosan jelen legyek a fejlesztő csapatban és mindennapos állást tudnak nekem ajánlani, olyan csomaggal, amit el is fogadok, akkor az adózási ismereteimre alapozva, hajlandó leszek majd elgondolkozni, hogy a tanári pályámat ennyi év után elhagyjam, egy ilyen prosperáló és hatalmas fejlődés előtt álló cégért. Addig meg természetesen végzem a tanári munkámat és igyekszem addig is gyarapítani a tudásomat a kata vonatkozásában, mert ez egy olyan adóforma, amely nélkülözhetetlen a kisvállalkozások számára.