Kurdisztán csodái

Kurdisztán utazás

Ennek a blog cikkemnek a tárgya az a Kurdisztán utazás lesz, amelyről nemrég tértem haza. Annyi, de annyi élménnyel lettem gazdagabb, annyi ismerősre, sőt egy-két esetben nyugodtan mondhatom igaz barátra szert tettem, hogy muszáj ezekről azonnal, friss, melegében beszámolnom.

Kurdisztán utazás 2017-ben

Először szeretnék egy pár szót szólni arról a fantasztikus utazási irodáról, aki ezt az elképesztő módon, profin megszervezett Kurdisztán utazás kalandot biztosította a számomra, mert ahogy régen a Friderikusz műsorban mondták, ez az utazás nem jöhetett volna nélkülük. Ők a kulonlegesuticelok.com csapata, akik egy Angliában működő iroda, lassan másfél évtizedes múlttal és kizárólag exkluzív, néha veszélyesnek hangzó úti célokkal. Aki velük utazik, az garantáltan nem fog unatkozni és olyan élményekkel fog hazatérni, amelyek még hosszú évek után is emlegetni fog.

Kurdisztán utazás egyedül

Én világ életemben magányos farkas, és utazó voltam, egyszerűen nehezen viselem az olyan csoportos utakat, ahol valamilyen hisztis nyanyával vagy gyerekekkel utazó családok hátráltatják azokat, akik haladnának. És pont ezért is választok már évek óta rendkívül egzotikus utakat, mert ide tuttira nem jönnek az ilyen típusú emberek. Ilyen a Kurdisztán utazás is. Az élmény magáért beszél, az arabok világa engem már lassan 5 éve teljesen magával ragad és az a kulturális közeg, amiben ők élnek és oktatják a gyerekeiket az engem teljesen lenyűgöz.

A https://kulonlegesuticelok.com/utazas/iraki-kurdisztan utazás során megismertem egy olyan családot, akiknek 18 gyereke van és mégis olyan elképesztő harmóniában és szeretetben élnek, ami Magyarországon elképzelhetetlen. Itt rengeteg olyan ismerősöm van, akik már egy gyerekkel is annyit szenvednek, hogy nekik javasolnám azt, hogy menjenek egy arab országba, és tanulják meg, hogyan kell szeretni és nevelni ennyi gyereket.

Az ország egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű. Sokan összekeverik Irak kurdok lakta részével miközben ez az a rész, ahol a béke és nyugalom szigete van, tele csodálatosabbnál csodálatosabb tájakkal, emlékművekkel, több ezer éves történelmi látnivalókkal, szurdokokkal és más szépséges helyekkel. Az utazás minden pénzt megért a számomra, mert olyan részeket is megismerhettem ezzel az utazási irodával, amelyet amúgy ha saját magam kezdtem volna bele a szervezésbe, biztosan képtelen lettem volna rá és egyedül kudarcra lettem volna ítélve.

Egyrészt a Kurdisztán utazás szakértelmet és hatalmas helyi ismeretséget és kapcsolatrendszert igényel. Mondom ezt úgy, hogy megtapasztaltam. Valaki eltévedt egy szent templomban, és a helyi papok a rendőröket hívták, mert azt akarták volna, hogy zárják azonnal börtönbe az illetőt. Ott ez a megszokott. De jött Abdhul az idegenvezetőnk és negyed óra beszélgetés és persze némi kis kenőpénz hatására mosolyogva távozhatott mindenki a templomból. Úgyhogy ezért mondom, ilyen helyekre  és országokba csak szakavatott céggel utazzon mindenki.